KNLTB krijgt boete ter hoogte van EUR 525.000,- van Autoriteit Persoonsgegevens vanwege onrechtmatige verkoop van persoonsgegevens.

Naar aanleiding van een rechtszaak die onze kantoorgenoot Axel Hagedorn heeft aangespannen tegen de KNLTB in oktober 2018 wegens de verkoop van persoonsgegevens heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een onderzoek gestart. Dit onderzoek heeft uiteindelijk voor de KNLTB tot een boete van ruim een half miljoen euro geleid (zie persbericht van vandaag). Voor zover bekend is dit de eerste keer dat de Autoriteit Persoonsgegevens een sportbond een boete oplegt wegens het handelen in strijd met de privacyregelgeving en in het bijzondere de wetgeving zoals vastgelegd in de AVG. Het besluit is hier te lezen.

Naar aanleiding van het bezwaar van Axel Hagedorn bij de tennisbond heeft BNR Juridische Zaken vanaf april 2018 maandelijks over deze zaak bericht. Ook Nieuwsuur heeft uitgebreid aandacht besteed aan de omgang van de KNVB en de KNLTB met persoonsgegevens.