Wat betekent het coronavirus voor hippische ondernemers en paardeneigenaren?

Hippische evenementen zijn afgelast, maneges mogen geen groepslessen meer geven en een aantal pensionstallen werken al met schema’s om de pensionklanten zoveel mogelijk over de dag te verspreiden.

Op welke wijze kunnen hippische ondernemers praktisch omgaan met de maatregelen?

Feit blijft dat de paarden beweging nodig zullen hebben. Een aantal maneges hebben hiervoor al creatieve oplossingen bedacht, bijvoorbeeld lease, en pensionklanten proberen zoveel mogelijk verspreid over de dag op stal te komen. De verzorging gaat gewoon door. Veelgestelde vragen zijn echter:

Mag de pensionstal zomaar de (openings)tijden aanpassen en mag ik beperkt worden mijn paard te zien?

Ben ik verplicht mijn abonnement te betalen, nu ik geen les krijg?

Zijn privélessen nog wel toegestaan?

Kan ik leasecontracten aangaan?

Wat als mijn leveranciers niet kunnen leveren?

Kan ik aanspraak maken op de NOW-regeling?

Op welke wijze kan ik het beste mijn personeel informeren?

De omstandigheden waarin wij ons bevinden zijn uitzonderlijk. Belangrijk is dan ook om te zoeken naar oplossingen en het gesprek met elkaar aan te gaan. Voor vragen neem gerust vrijblijvend contact op met Dominique Nolet. Zij is bereikbaar op d.nolet@vandiepen.com of 072-512 13 00.