Louisa Waalkes

Louisa Waalkes

Louisa Waalkes is advocaat medewerker en werkzaam vanuit de vestiging Hoorn. Zij heeft een achtergrond in de algemene rechtspraktijk en ruime ervaring in onder andere het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingsrecht en bouwrecht waarin zij adviseert en procedeert. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als advocaat bij bedrijven in de duurzame energiesector is haar focus de laatste jaren tevens komen te liggen op het bestuurs- en milieurecht (waaronder Europees afvalstoffenrecht) en op de verschillende juridische aspecten van innovatieve duurzaamheidsinitiatieven en projecten. Ook in deze rechtsgebieden adviseert en procedeert zij, onder andere over beleid en beslissingen van de overheid. Meer in het bijzonder betreft het dossiers op het gebied van vergunningen, verontreiniging en andere milieukwesties en de handhaving daarvan.

Specifieke ervaring heeft Louisa Waalkes in het milieurecht in brede zin en het adviseren en procederen voor bedrijven in de afval- en recyclingbranche, industriële bedrijven en brancheorganisaties op dit terrein. Haar ervaring in de algemene rechtspraktijk wordt daarbij eveneens veelvuldig ingezet nu er vaak sprake is van een overlap tussen meerdere rechtsgebieden, zowel civielrechtelijk als bestuursrechtelijk, in deze dossiers.

Louisa Waalkes woont in Enkhuizen en heeft twee dochters. In haar vrije tijd is zij vaak met de boot op het water te vinden of in het park om buiten te sporten en haar conditie op peil te houden.

Functie:
  • Advocaat
Advocaat sinds:
1998
Vestigingen:
Opleidingen:
  • Nederlands Recht aan de Universiteit van Leiden
Talen:
Nederlands
Direct contact Sluiten

Meer informatie? Neem contact op met Louisa Waalkes