Amsterdam

Eke

Tinga

Personal Injury, Liability Law

About Eke Tinga

Eke works within the Liability Law practice group in Amsterdam and initially studied Dutch Law at the University of Groningen before graduating from the University of Amsterdam for her Master's degree in Private Law. Eke is passionate about liability law, and about personal injury law in particular. Before joining our firm and our Liability Law practice group, Eke gained extensive experience as a lawyer and case handler at a specialist personal injury firm.

Her Frisian roots give Eke a down-to-earth attitude and outlook. Those who get to know Eke also get to know her passion for the law and her tenacity. Eke combines these with an engaging character, good listening skills and the skill of asking the right questions. You will find in Eke a passionate advocate who takes your case to heart.

Within the practice group, Eke focuses primarily on assisting victims of traffic, industrial and other accidents. In personal injury cases, legal costs are usually reimbursed (in full) by the insurer of the "perpetrator", allowing people to focus on their own recovery. Do not hesitate and call or email Eke for a no-obligation consultation.

Areas of law / specialisms

Injury damage
Liability law
Function
lawyer
Lawyer since
2022
Locations
Amsterdam
Languages
Dutch, English
Areas of law
Personal Injury, Liability Law

Education

 • Bachelor of Dutch Law (University of Groningen)
 • Master's degree in Private Law (University of Amsterdam)

Examples of work

 • Schadeprocedures (voor en) tegen professionals in verband met beroepsfouten
 • Tuchtprocedures (voor en) tegen professionals in verband met beroepsfouten
 • Onderhandelingen voor (en tegen) slachtoffers in letselschadezaken
 • Deelgeschilprocedures voor (en tegen) slachtoffers in letselschadezaken
 • Verhaalsonderzoek en beslag in fraude- en oplichtingskwesties
 • Schadeprocedures (voor en) tegen fraudeurs en oplichters
 • Onderhandelingen voor (en tegen) verzekerden in verzekeringsgeschillen
 • Kifid-procedures voor (en tegen) verzekerden omtrent verzekeringsdekking

Memberships and ancillary activities

 • Association of Young Professionals in Personal Injury (VJPP)
 • Association for Liability and Compensation Law (VASR)

Client experiences

Alles is top voor mij opgelost! Ze denken over alles mee en gaan echt voor je aan de slag! Tegenpartij wees van meet af aan alle mogelijke verantwoordelijkheid van de hand. Dankzij alle hulp van dit Advocatenkantoor, na meer dan zes maanden alsnog genoegdoening gehad. Oprecht alle lof voor hen optreden

Rémon van Mourik

Op een middag word je gebeld dat je zoon op zijn fiets aangereden is door een motor. In de stress ben je voornamelijk bezig met je zoon en zijn welzijn. Op dat moment vraag je niet naar de gegevens van de tegenpartij en ben je al lang blij dat je kind afgezien van wat schaafwonden verder ogenschijnlijk met de schrik er van af is. De dagen erna blijkt de schade, weleens waar maar materieel, toch behoorlijk in de centen loopt. Politie geeft geen gegevens vrij en probeer dan maar de motorrijder te achterhalen, laat staan de kosten te verhalen. Bij Van Diepen een toegewijde en deskundige E. Tinga toegewezen gekregen. Naast het ontzorgen, is het ook fijn dat iemand je helpt en stap voor stap je op de hoogte houdt van de vorderingen en hier ook bovenop zit. Al met al, klinkt gek, zit je niet op een letselschade advocaat te wachten, maar als je er een nodig hebt is Van Diepen wel een heel fijn kantoor om je te helpen.

Tarik

Na een bijtincident met een dier kenden wij ons recht niet en namen wij contact op met Van Diepen. Eke Tinga helpt ons op een zeer betrokken en doortastende wijze met de verschillende kanten van ons dossier. Zij neemt regelmatig contact met ons op en informeert naar de stand van zaken. Daarnaast ontzorgt zij ons volledig in het contact met de wederpartij. Wij zijn blij met haar inzet als onze advocaat.

Menno Kronenburg

Contact Eke Tinga

Articles by Eka Tinga

No articles to display.

Locations