Amsterdam

Eke

Tinga

Letselschade, Aansprakelijkheidsrecht

Over Eke Tinga

Eke is werkzaam binnen de sectie Aansprakelijkheidsrecht in Amsterdam. Eke studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde aansluitend de masteropleiding Privaatrecht af aan de Universiteit van Amsterdam. Eke heeft een passie voor het Aansprakelijkheidsrecht, en voor het Letselschaderecht in het bijzonder. Voordat Eke zich aansloot bij ons kantoor, deed Eke als juriste en zaakbehandelaar ruim ervaring op bij een specialistisch letselschadekantoor.

Inmiddels is Eke advocate, en staat zij in die hoedanigheid slachtoffers bij van onder meer bedrijfsongevallen, beroepsziekten, medische fouten en verkeersongelukken. Haar dienstverlening is voor slachtoffers doorgaans kosteloos, omdat in de letselschadepraktijk de veroorzaker veelal ook de kosten draagt van de juridische bijstand. Hoewel het accent in de praktijk van Eke is gelegen op letselschadekwesties, draait Eke daarnaast volop mee in de (andersoortige) aansprakelijkheidskwesties van haar sectiegenoten.

Mede vanwege haar Friese oorsprong heeft Eke een nuchtere kijk op zaken. Wie Eke leert kennen, leert evenzogoed ook haar passie voor het recht en haar vasthoudendheid kennen. Eke combineert dat met een innemend karakter. Eke kan goed luisteren, stelt de juiste vragen en in het belang van de zaak is niets te veel. Een cliënt vindt in Eke een gedreven belangenbehartiger met hart voor de zaak.

Rechtsgebieden / specialismen

Letselschade
Aansprakelijkheidsrecht
Functie
advocaat
Advocaat sinds
2022
Vestigingen
Amsterdam
Talen
nederlands, engels
Rechtsgebieden
Letselschade, Aansprakelijkheidsrecht

Opleidingen

 • Bachelor Nederlands Recht (Rijksuniversiteit Groningen)
 • Master Privaatrecht (Universiteit van Amsterdam)

Voorbeelden van werkzaamheden

 • Schadeprocedures (voor en) tegen professionals in verband met beroepsfouten
 • Tuchtprocedures (voor en) tegen professionals in verband met beroepsfouten
 • Onderhandelingen voor (en tegen) slachtoffers in letselschadezaken
 • Deelgeschilprocedures voor (en tegen) slachtoffers in letselschadezaken
 • Verhaalsonderzoek en beslag in fraude- en oplichtingskwesties
 • Schadeprocedures (voor en) tegen fraudeurs en oplichters
 • Onderhandelingen voor (en tegen) verzekerden in verzekeringsgeschillen
 • Kifid-procedures voor (en tegen) verzekerden omtrent verzekeringsdekking

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

 • Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP)
 • Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR)

Klantervaringen

Alles is top voor mij opgelost! Ze denken over alles mee en gaan echt voor je aan de slag! Tegenpartij wees van meet af aan alle mogelijke verantwoordelijkheid van de hand. Dankzij alle hulp van dit Advocatenkantoor, na meer dan zes maanden alsnog genoegdoening gehad. Oprecht alle lof voor hen optreden

Rémon van Mourik

Op een middag word je gebeld dat je zoon op zijn fiets aangereden is door een motor. In de stress ben je voornamelijk bezig met je zoon en zijn welzijn. Op dat moment vraag je niet naar de gegevens van de tegenpartij en ben je al lang blij dat je kind afgezien van wat schaafwonden verder ogenschijnlijk met de schrik er van af is. De dagen erna blijkt de schade, weleens waar maar materieel, toch behoorlijk in de centen loopt. Politie geeft geen gegevens vrij en probeer dan maar de motorrijder te achterhalen, laat staan de kosten te verhalen. Bij Van Diepen een toegewijde en deskundige E. Tinga toegewezen gekregen. Naast het ontzorgen, is het ook fijn dat iemand je helpt en stap voor stap je op de hoogte houdt van de vorderingen en hier ook bovenop zit. Al met al, klinkt gek, zit je niet op een letselschade advocaat te wachten, maar als je er een nodig hebt is Van Diepen wel een heel fijn kantoor om je te helpen.

Tarik

Na een bijtincident met een dier kenden wij ons recht niet en namen wij contact op met Van Diepen. Eke Tinga helpt ons op een zeer betrokken en doortastende wijze met de verschillende kanten van ons dossier. Zij neemt regelmatig contact met ons op en informeert naar de stand van zaken. Daarnaast ontzorgt zij ons volledig in het contact met de wederpartij. Wij zijn blij met haar inzet als onze advocaat.

Menno Kronenburg

Neem contact op met Eke Tinga

Vestigingen