Gemeente Amsterdam verkort maximale verhuurtermijn in Amsterdam van 60 naar 30 dagen

Het College van B&W van de gemeente Amsterdam heeft besloten om met ingang van 2019 de maximale toegestane termijn voor verhuur via AirBnB terug te brengen van 60 naar 30 dagen.

Op dit moment bedraagt de – vanuit de gemeente toegestane – maximale termijn 60 dagen. Onder druk van diverse partijen (politieke partijen en bewonersgroepen) die hebben geklaagd over overlast in de stad, wordt die termijn nu gehalveerd.

De gemeente kan dit doen omdat de Amsterdamse rechtbank op 5 december 2018 in een procedure heeft geoordeeld dat bij AirBnB ook sprake is van woningonttrekking. In die zaak werd door de gemeente een boete opgelegd aan de verhuurder. Met die uitspraak in de hand durft de gemeente de termijnverkorting nu aan. Evert Baart www.vastgoedadvocaat.com