Vomar Voordeelmarkt, Albert Heijn en Dekamarkt verkrijgen DEEN

DEEN bereikt overeenstemming met Vomar Voordeelmarkt, Albert Heijn en Dekamarkt over voornemen tot verkoop van DEEN Supermarkten. 22 winkels zullen een Vomar Voordeelmarkt worden.

Landelijke media zoals de NOS, het FD en RTL Nieuws besteedden recent aandacht aan de overname van DEEN Supermarkten door Vomar Voordeelmarkt, Albert Heijn en Dekamarkt. Van Diepen Van der Kroef Advocaten adviseerde Vomar Voordeelmarkt met een kernteam bestaande uit Arthur van der Kroef (M&A, teamleider), Cindy Roza (arbeidsrecht), Wiert Jan Berghuis (vastgoed en huurrecht) en Daan van Lier (mededinging).

Van de 80 winkels van DEEN Supermarkten gaan naar verwachting 22 winkels naar Vomar Voordeelmarkt. Deze acquisitie biedt Vomar Voordeelmarkt een unieke mogelijkheid om haar positie binnen het bestaande marktgebied te versterken. De ondernemerszin en drive waarmee de DEEN filialen zijn ontwikkeld tot succesvolle supermarkten is indrukwekkend en Vomar Voordeelmarkt is vol vertrouwen deze koers naar de toekomst toe door te zetten.

Aan deze omvangrijke en uiterst complexe transactie ligt bijna een jaar aan voorbereiding ten grondslag. Vorige week was de closing. De op handen zijnde verkoop van DEEN Supermarkten is gemeld bij de vakbonden en de Sociaal-Economische Raad, terwijl de betrokken ondernemingsraden zijn verzocht om advies. De komende tijd zal er nog het nodige moeten gebeuren om de transactie ten uitvoer te brengen, waaronder met name ook de mededingingsrechtelijke goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt.

Gezien de Noord-Hollandse wortels van zowel Vomar Voordeelmarkt, als DEEN Supermarkten en de andere betrokken supermarkten, past deze transactie perfect bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Daarnaast werd Vomar Voordeelmarkt op financieel en fiscaal vlak geadviseerd door André Koopman en Gerard Blokland (Loyens & Loeff). Namens de andere partijen traden onder andere De Brauw, Van Doorne en Linklaters op.