Evert Dekker (klein)
Utrecht

Evert

Dekker

Aansprakelijkheidsrecht, Transportrecht

Over Evert Dekker

Evert Dekker is gespecialiseerd in handelsrecht (o.m. het opstellen van internationale koopovereenkomsten, advisering over leveringsvoorwaarde en zekerheidsrechten), transportrecht (weg-, trein- en luchtvervoer, en daarbij behorende activiteiten zoals expeditie, overslag en opslag), verzekeringsrecht (AVB, CAR-verzekeringen, goederen- en werkmaterieelverzekeringen, maar ook excess- en herverzekeringen). Daarnaast houdt Evert zich bezig met aansprakelijkheidsrecht en heeft hij ruime ervaring met het behandelen van complexe schadegevallen (o.m. in de bouwsector).

In 2013 is Evert begonnen als advocaat. Na het voltooien van de beroepsopleiding in 2016, heeft hij in 2019 de Grotius Specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren afgerond. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht en de Jongebalie. Evert heeft verschillende artikelen gepubliceerd in o.m. het Tijdschrift voor de Procespraktijk en het Nederlands Juristenblad. In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft hij het rechtsgebied Algemene praktijk (Burgerlijk recht) geregistreerd.

Rechtsgebieden / specialismen

Aansprakelijkheidsrecht
Transportrecht
Functie
advocaat
Vestigingen
Utrecht
Talen
nederlands, engels, duits
Rechtsgebieden
Aansprakelijkheidsrecht, Transportrecht

Opleidingen

Bachelor rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Voorbeelden van werkzaamheden

  • Aansprakelijkheid en verzekering; Onder meer bedrijfsaansprakelijkheid, beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid en -veiligheid, schade door bedrijfsonderbreking, bouwschades, aansprakelijkheid veroorzaakt door werkmaterieel, kabel- en leidingschades, dekkingsgeschillen, excess- en herverzekering, advisering over polisvoorwaarden.
  • Handels- en vervoersrecht; onder meer cliënten bijstaan in internationale commerciële handelsgeschillen, advisering over leveringsvoorwaarden, risico-overgang, zekerheidsstelling, rechtskeuzes, handelsverdragen, bijstaan van vervoerders en andere logistieke dienstverleners.
  • Contracteren, waaronder o.m. het opstellen/aanpassen van omvangrijke commerciële contracten, uitleg van
    contractsbepalingen, opstellen/aanpassen algemene voorwaarden, adviseren over het beperken van risico’s, cliënten bijstaan met onderhandelingen.
  • Procederen, opstellen van processtukken, zittingen.
  • Casemanagement; onder meer informatie verzamelen, richting geven aan een zaak, klantgericht communiceren, verwachtingsmanagement.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

  • Lid van Nederlandse Vereniging voor Vervoersrecht
  • Lid van Jongebalie

Neem contact op met Evert Dekker

Artikelen door Evert Dekker

Geen artikelen om te tonen.

Vestigingen