Oscar Horssius
Utrecht

Oscar

Horssius

Ondernemingsrecht, Procesrecht, Vastgoed en bouw

Over Oscar Horssius

Oscar Horssius is na een overstap binnen de leukste stad van Nederland in 2023 werkzaam in Utrecht op de secties Vastgoed & Bouw en Ondernemingsrecht. Zijn werkzaamheden bestaan uit het adviseren en procederen met betrekking tot voorgenoemde rechtsgebieden, alsmede het algemene verbintenissenrecht. Vóór zijn overstap heeft hij ruim drie jaar ervaring opgedaan binnen de advocatuur op het gebied van onder andere (internationale) commerciële geschillen, koopovereenkomsten inzake onroerend goed en aannemingsovereenkomsten. Ervaring die Oscar nu goed van pas komt.

Oscar heeft aan de Universiteit Utrecht zijn bachelor rechtsgeleerd behaald. In deze periode heeft hij door middel van een Europees uitwisselingsprogramma aan de University of Cambridge gestudeerd. Tijdens de master aan de Universiteit van Amsterdam heeft Oscar zich gespecialiseerd in het ondernemings- en privaatrecht. Na een uitstap te hebben gemaakt in Amsterdam en Cambridge woont Oscar op steenworp afstand van kantoor en is (actief) lid van de Jonge Balie Midden-Nederland.

Rechtsgebieden / specialismen

Ondernemingsrecht
Procesrecht
Vastgoed en bouw
Functie
advocaat
Advocaat sinds
2020
Vestigingen
Utrecht
Talen
nederlands
Rechtsgebieden
Ondernemingsrecht, Procesrecht, Vastgoed en bouw

Opleidingen

  • Postdoctorale Beroepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten
  • Master commerciële rechtspraktijk (ondernemingsrecht) aan de Universiteit van Amsterdam
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid aan Universiteit Utrecht, inclusief deelname aan een Europees uitwisselingsprogramma aan University of Cambridge (Engeland)

Voorbeelden van werkzaamheden

  • Het adviseren over en opstellen van commerciële en aannemingsovereenkomsten, alsmede het voeren van (gerechtelijke) procedures bij de rechtbank, het gerechtshof en de Raad van Arbitrage voor de Bouw binnen het handels-, vastgoed- en bouwrecht;
  • Het adviseren en procederen over nakoming, aansprakelijkheid, tekortkomingen, gebreken, contractuele boetes, etc. inzake onroerend goed;
  • Het adviseren en procederen over geschillen binnen de onderneming (waaronder aandeelhoudersgeschillen en geschillen tussen aandeelhouder en bestuurder).

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

  • Lid van de Jonge Balie Midden-Nederland

Neem contact op met Oscar Horssius

Vestigingen