Koffie L

Een kop koffie met Lianne

30 november 2022
/  Lianne van der Werf

Een kop koffie met Lianne

“Elke dag weer leren wat je gisteren nog niet wist.”

– Lianne van der Werf, advocaat

Hebben we het over gedrevenheid binnen de faillissementspraktijk en het ondernemingsrecht, dan hebben we het over Lianne. De belangstelling om dit verder te ontwikkelen is wat haar als advocaat kenmerkt en is ook terug te zien in het werk. Lianne zal nooit advies verlenen zonder het verrichten van een grondig onderzoek. Het onderzoek en het uitvinden van mogelijkheden en oplossingen voor cliënten is wat haar enthousiast maakt. Benieuwd welke casus haar het meest bijgebleven is? Lianne vertelt over haar ervaringen als advocaat in de faillissementspraktijk.

 

Hoe drink jij jouw koffie het liefst? 

Dat ligt aan de situatie: indien ik echt cafeïne nodig heb om wakker te worden of voor extra concentratie, dan drink ik altijd zwarte koffie. Als “tussendoortje” drink ik graag een cappuccino of latte macchiato.

Wat maakt jou expert in jouw veld?

Wat mij denk ik kenmerkt is dat ik erg gedreven ben en mij graag verder wil ontwikkelen binnen de faillissementspraktijk en het ondernemingsrecht. Ik vind het werk eigenlijk ook gewoon ontzettend leuk: bezig zijn met onderzoek, uitzoeken wat iemand zijn positie is, argumenten bedenken en onderbouwen, adviseren en meedenken. Daarbij wil ik voorkomen dat ik iets over het hoofd zie, waardoor ik grondig te werk ga.

Wat is jouw meest memorabele casus en waarom?

Binnen kantoor staan wij ook wel gedupeerden bij die veel geld zijn verloren aan buitenlandse beleggingsmaatschappijen. Dit zijn dan geen gewone beleggingsmaatschappijen, maar maatschappijen die voornamelijk gevestigd zijn op Cyprus en handelen in ‘Contracts For Difference’ (CFD’s). Deze Cypriotische beleggingsmaatschappijen maken zich schuldig aan oneerlijke handelspraktijken, waarbij ze via misleidende en agressieve handelspraktijken veel geld afhandig maken van gedupeerden. Vaak zijn dit aangrijpende verhalen waarin gedupeerden in een aantal maanden tijd tonnen of soms zelfs nog meer geld zijn verloren. Indien in dergelijke situaties een mooi resultaat wordt bereikt, dan geeft dat veel voldoening.

Wat is jouw favoriete motto/quote (en waarom)?

In het algemeen vind ik motto’s en/of quotes vaak clichés en heb ik er daarom niet zoveel mee. Als ik dan toch een motto of quote moet noemen, dan spreekt de quote “Elke dag weer leren wat je gisteren nog niet wist” mij wel aan. Zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak doen zich dagelijks situaties of momenten voor waar je weer van leert. Dit doorontwikkelen spreekt mij enorm aan en mede daarom vind ik het werk in de advocatuur zo interessant.

Neem contact op met Lianne via [email protected] of bel 030 – 236 46 00.

Lianne
van der
Werf
Ondernemingsrecht, Insolventie en herstructurering
Utrecht

Vestigingen