Uitspraak gerechtshof Den Haag in de hoger beroepzaak van de Moeders van Srebrenica tegen de Nederlandse Staat

Ruim 6.000 nabestaanden (Moeders van Srebrenica) van de slachtoffers van de genocide in Srebrenica in 1995 zijn in 2007 een gerechtelijke procedure begonnen tegen de Nederlandse Staat.

De rechtbank Den Haag heeft bij vonnis van 16 juli 2014 geoordeeld dat de Staat aansprakelijk is voor de dood van ruim 300 mannen die op 13 juli 1995 door Dutchbat van de VN-compound werden gestuurd in de wetenschap dat deze mannen vervolgens zouden worden gedood door de Bosnische Serven. Tegen dit vonnis is door partijen in 2014 hoger beroep ingesteld. Het gerechtshof Den Haag zal zich nu in hoger beroep uitspreken over de aansprakelijkheid van de Nederlandse Staat.

De uitspraak van het gerechtshof zal plaatsvinden op:

dinsdag 27 juni 2017 om 10.00 uur
(Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 te Den Haag)