Ondernemer met coronabetalingsproblemen? Kom in actie!

Staatssecretaris Van Rij heeft per brief van 9 maart 2023 (brief) informatie verstrekt over de voortgang van de terugbetalingsregeling voor coronabelastingschulden.

In oktober 2022 startte de betalingsregeling van 60 maanden voor ruim 266.000 ondernemers met coronabelastingschulden. In de afgelopen periode hebben ongeveer 103.000 onderneming niet volledig aan de betalingsregeling kunnen voldoen. Ongeveer 73.000 ondernemers hebben nog helemaal geen terugbetaling verricht.

In eerste instantie leek de Belastingdienst mild om te gaan met ondernemingen die moeite zouden hebben met de terugbetalingen. In de brief heeft de Belastingdienst nu aangekondigd betalingsregelingen in te trekken van ondernemers die structureel niet voldoen aan de betalingsverplichtingen.

De Belastingdienst is inmiddels gestart met het versturen van aanmaningen. Ondernemers die daarna geen actie nemen, ontvangen vanaf half mei 2023 een beschikking. In de beschikking wordt de betalingsregeling daadwerkelijk ingetrokken. Binnen 14 dagen moet dan de volledige coronaschuld worden betaald. Blijft tijdige betaling uit, zullen invorderingsmaatregelen getroffen worden en de bijbehorende kosten in rekening worden gebracht bij de ondernemer.

Bent u een van de ondernemers die moeite heeft met het betalen van de belastingschulden? Kom dan nu in actie.

De schuldenlast van levensvatbare bedrijven met corona belastingschulden kan tegenwoordig worden verminderd. De schulden kunnen worden gestructureerd via een crediteurenakkoord of toepassing van de WHOA. Daarmee kan veel leed worden voorkomen. Ook kan een herstructurering van de onderneming via een faillissement of surseance een alternatief zijn.

Van Diepen Van der Kroef Advocaten beschikt over de specialisten die bedrijven in moeilijkheden door deze uitdagende tijden heen kunnen helpen.

Wij begeleiden u in de contacten met de verschillende soorten schuldeisers zoals de bank en uw leveranciers. Verder staan we u bij zodat we grotere problemen kunnen voorkomen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.