Alkmaar

Allard

Glijnis

Bestuursrecht en milieurecht, Vastgoed en bouw

Over Allard Glijnis

Allard Glijnis is gespecialiseerd in vastgoedrecht en huurrecht in het bijzonder.  De postacademische specialisatieopleiding ‘huurrecht’ van de Vereniging van Huurrecht Advocaten heeft hij cum laude afgerond. Hij staat zowel verhuurders als huurders bij op het gebied van woon- en bedrijfsruimte. Ook verenigingen van eigenaren, projectontwikkelaars en makelaars worden door Allard Glijnis bijgestaan. Als huurrechtspecialist is Allard Glijnis in staat om de meest uiteenlopende huurkwesties tot een goed einde te brengen. Als de zaak dit vereist deinst Allard Glijnis er niet voor terug om rechtsmaatregelen te nemen, zoals het leggen van beslag en/of het opstarten van een kort geding procedure. Uitgangspunt is het bereiken van een snelle en effectieve oplossing.  Allard Glijnis treedt daarnaast op als curator in (vastgoedgerelateerde) faillissementen.

Allard Glijnis is geboren en getogen in Uitgeest, waar hij nog steeds met veel plezier woont. Hij komt uit een gezin van vier kinderen en is opgegroeid op een melkveebedrijf. Hard werken om goede resultaten te behalen, is hem met de paplepel ingegoten. Hij is getrouwd en in 2016 werd hij vader van een zoon. Het van jongs af aan meegekregen doorzettingsvermogen gebruikt hij zowel in de uitoefening van zijn praktijk als op privégebied. Zo heeft hij jarenlang tegen meerdere overheidsinstanties geprocedeerd met als resultaat het verkrijgen van een omgevingsvergunning om te mogen bouwen in agrarisch en beschermd gebied. Nu eindelijk al die juridische obstakels zijn overwonnen gaan de handen uit de  mouwen voor de bouw van zijn eigen huis.

Rechtsgebieden / specialismen

Bestuursrecht en milieurecht
Vastgoed en bouw
Functie
advocaat, Partner
Advocaat sinds
2006
Vestigingen
Alkmaar
Talen
nederlands
Rechtsgebieden
Bestuursrecht en milieurecht, Vastgoed en bouw

Opleidingen

 • Rechten aan de Universiteit van Amsterdam
 • Specialisatieopleiding Onroerend Goed aan de Grotius Academie
 • Specialisatieopleiding Huurrecht van de VHA (cum laude)

Voorbeelden van werkzaamheden

 • Het opstellen van huurovereenkomsten, waarbij in de huurovereenkomst voldoende zekerheidsrechten worden opgenomen, zodat de verhuurder is ingedekt tegen een mogelijkheid faillissement van de huurder.
 • Het door middel van een kort geding procedure bewerkstellingen dat de huurachterstand wordt betaald en dat het gehuurde mag worden ontruimd.
 • Namens een huurder afdwingen dat de verhuurder op eigen kosten preventieve brandveiligheidsvoorzieningen in de gehuurde bedrijfsruimte aanbrengt.
 • Procederen over de beëindiging van huurovereenkomsten, wegens overlast en/of dringend eigen gebruik.
 • Het realiseren van rechterlijke toestemming om de huurprijs aan te passen.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

 • VHA: Vereniging van Huurrecht Advocaten
 • VJOJ: Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen
 • RT6: Ronde Tafel Alkmaar 6
 • NON: Noord Noord-Hollands Ondernemers Netwerk

Neem contact op met Allard Glijnis

Vestigingen