Amsterdam

Renze

Streng

Cassatie, Procesrecht

Over Renze Streng

Renze Streng is gespecialiseerd in procesvoering in hoger beroep en cassatie. Als cassatieadvocaat is hij aanspreekpunt voor advocaten die hun cliënt hebben bijgestaan bij de rechtbank en het gerechtshof en de zaak willen voorleggen aan de civiele kamer van de Hoge Raad of zich afvragen of het zin heeft aldaar verweer te voeren.

Renze Streng is in 2003 begonnen als advocaat in een internationale haven-  en handelspraktijk te Rotterdam. Daarna is hij jarenlang bij de Hoge Raad werkzaam geweest als gerechtsauditeur in de civiele sectie van het wetenschappelijk bureau.

Sinds 2018 is Renze Streng verbonden aan ons kantoor, aanvankelijk in de sectie Europees en internationaal recht te Amsterdam. De laatste jaren is hij zich steeds meer gaan toeleggen op civiele cassatieprocedures. Omdat vrijwel ieder specialisme binnen het burgerlijk recht dat ons kantoor te bieden heeft, onderworpen is aan dezelfde procedureregels, behandelt Renze Streng een scala aan vermogensrechtelijke zaken.      .

Renze Streng heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied ‘civiele cassatie’ opgegeven als specialisme. Deze registratie verplicht hem per kalenderjaar 10 relevante opleidingspunten te halen in het kader van de permanente educatie van advocaten.

Rechtsgebieden / specialismen

Cassatie
Procesrecht
Functie
advocaat
Advocaat sinds
2003
Vestigingen
Amsterdam
Talen
nederlands, engels, Spaans
Rechtsgebieden
Cassatie, Procesrecht

Opleidingen

  • Universiteit van Amsterdam, master Internationaal Handels- en Bedrijfsrecht
  • Rüprecht Karls Universität (Heidelberg Center for Latin America) en Universidad de Chile (Santiago de Chili), duo-master Inversiones, Comercio y Arbitraje, in samenwerking met het Max Planck Instituut voor vergelijkend publiekrecht en internationaal recht te Heidelberg.

Voorbeelden van werkzaamheden

  • Procederen tegen grote banken en verzekeraars in aansprakelijkheidskwesties of in geval van schuldeisersbenadeling.
  • Procederen in geld- of schadevorderingen die ontstaan na bedrijfsovernames in de algemene metaalverwerkingsbranche en de horeca.
  • Procederen voor slachtoffers van oneerlijke handelspraktijken en oplichting, ook in het kader van Europees conservatoir bankbeslag ter verzekering van verhaal.
  • Adviseren en procederen over internationale bevoegdheidskwesties en toepasselijk recht in geschillen tussen Nederlandse en Chinese betaaldienstverleners.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

  • Vereniging van Civiele Cassatieadvocaten (VCCA)
  • Publicaties op het gebied van internationaal privaatrecht, rechtspersonenrecht en Europees recht.

Neem contact op met Renze Streng

Artikelen door Renze Streng

Geen artikelen om te tonen.

Vestigingen