Koffie A

Een kop koffie met Ashley

19 december 2022
/  Ashley Geerts

Een kop koffie met Ashley

Dat Ashley hard aan het werk is om een expert te worden in Verzekering- en Aansprakelijkheidsrecht komt niet als een verrassing. Al in haar masterkeuze koos zij voor de Masteropleiding Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit, waar zij klaargestoomd werd voor de academische kant van het vak. In plaats van alleen de wet te leren, heeft Ashley kritisch leren kijken naar hoe het beter kan. Het opzoeken van grenzen is niet iets wat je overal leert.

Op het gebied van gedrevenheid en ambitie zit Ashley (ver) boven het gemiddelde, waardoor zij vastberaden is zich op een dag expert te mogen noemen. Ze doet het niet voor minder en is erg betrokken bij cliënten. In de rechtszaal laat Ashley niet over zich heen lopen, maar zal het menselijke aspect nooit uit het oog verliezen. Ze hoort vaak van cliënten dat ze de samenwerking heel prettig vinden. Het lijkt haar voor de toekomst leuk om te gaan publiceren en misschien op een later moment les te gaan geven. Benieuwd hoe de dagen van Ashley eruit zien? Wij vroegen het haar onder genot van een kopje koffie.

 

 

Hoe drink jij jouw koffie het liefst?

“Ik drink het liefst matcha thee, wat mij gezien het relatief hoge cafeïnegehalte ook op de been houdt. Als ik voor koffie kies, ga ik vaak voor zwart. Ik hou van de intense smaak en niet van zoete dingen.”

Wat is jouw meest memorabele casus en waarom?

De laatste tijd ben ik druk bezig geweest met een onrechtmatige publicatie, dit betreft een algemeen civiele zaak. Voorbeelden van letselzaken zijn: een werknemer die een slagboom op zijn hoofd kreeg op het terrein van de werkgever, een kliniek die een laserbehandeling heeft uitgevoerd waardoor de klant brandplekken (nu pigmentvlekken) heeft opgelopen, een fietsende cliënt die door een loslopende, overstekende hond vervelend terechtgekomen is en waarschijnlijk zijn hele leven zijn arm niet meer naar normaal behoren kan gebruiken.”

Wat is jouw favoriete motto of quote?

“Werkgerelateerd heb ik er twee:”

“Wie onvervangbaar wil zijn, moet zich blijven(d) onderscheiden.”

“Plezier in het werk maakt perfectie in het werk.”

“Wat betreft de eerste quote, geloof ik dat je als advocaat meer bent dan een juridisch adviseur. Je bent een vertrouwenspersoon en een cliënt moet zijn ei bij je kwijt kunnen. Ik merk dat eigenlijk in alle soorten zaken, maar vooral bij letselschadezaken; een belangenbehartiger omvat meer dan alleen het juridische. Ik geloof dus dat je jezelf als advocaat moet onderscheiden van de rest. Mensen uit alle lagen van de samenleving moeten zich bij je op je gemak voelen en als advocaat heb je daarin een rol. Het is maar net hoe je jezelf opstelt. Ik behandel iedereen hetzelfde, een timmerman of een CEO van een groot bedrijf; het zijn allemaal mensen.

Persoonlijkheid maakt indruk op mij, niet wat je doet of hebt bereikt. De laatste kan ik bewonderen, maar het maakt je geen beter mens. Ook binnen kantoor en je beroepsgroep is dit aan de orde. Je moet je plek veroveren en als jezelf weet te onderscheiden, word je vanzelf onvervangbaar. Ik geloof daar in.

De tweede quote is een persoonlijke overtuiging. Als je geen plezier haalt uit je werk, waarom doe je het dan? Dit heeft te maken met de zaak, de cliënt zelf, maar ook de omgeving waarbinnen je werkt.

Neem contact op met Ashley via [email protected] of bel 020 – 574 74 74.

Letselschade
Ashley
Geerts
Aansprakelijkheidsrecht, Letselschade, Procesrecht
Amsterdam

Vestigingen