Alkmaar

Sabine

Jansen

M&A / Fusies en overnames, Financieel recht, Insolventie en herstructurering, Ondernemingsrecht

Over Sabine Jansen

Sabine Jansen is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Daarbij houdt zij zich onder andere bezig met bestuurders- en aandeelhoudersgeschillen en geschillen omtrent financieringen. Daarnaast adviseert en procedeert zij over allerlei soorten kwesties. Denk daarbij aan vragen over franchise- en agentuurovereenkomsten en geschillen over de uitvoering van (commerciële)contracten.

Sabine heeft een bijzondere affiniteit met familiebedrijven, omdat zij is opgegroeid in een ondernemersgezin. Hierdoor is Sabine zich er van bewust dat ondernemers niet zitten te wachten op juridisch ‘geneuzel’. Zij probeert daarom altijd mee te denken en bondige, praktische adviezen te verstrekken, waarbij zij oog houdt voor het uiteindelijke doel.  Als het in het belang van de zaak is, deinst Sabine er niet voor terug om te procederen. Zij gaat daarbij altijd voor het maximaal haalbare resultaat en is in staat om alle belangen op een duidelijke en scherpe wijze te verwoorden.

Sabine is in haar vrije tijd veel onderweg naar familie en vrienden door het hele land. Daarnaast reist zij graag met haar backpack naar verre landen en danst zij in een moderne jazz groep.

Rechtsgebieden / specialismen

M&A / Fusies en overnames
Financieel recht
Insolventie en herstructurering
Ondernemingsrecht
Functie
advocaat
Advocaat sinds
2018
Vestigingen
Alkmaar
Talen
nederlands, engels
Rechtsgebieden
M&A / Fusies en overnames, Financieel recht, Insolventie en herstructurering, Ondernemingsrecht

Opleidingen

  • Ondernemingsrecht aan de Tilburg University
  • Grotius financiering en zekerheden

Voorbeelden van werkzaamheden

  • Adviseren en procederen in bestuurders- en aandeelhoudersgeschillen.
  • Adviseren over (internationale) reorganisaties en corporate governance structures.
  • Adviseren en procederen over financieringsvraagstukken, zekerheden, beslag en executie.
  • Adviseren en procederen over B2B contracten.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

  • Vereniging JIRA (Jonge Insolventierecht Advocaten)

Klantervaringen

“Wouter en Sabine hebben ons bijgestaan bij 2 zaken waar wij bijzonder positief op terugkijken. Een professionele, discrete en snelle aanpak. Korte lijnen, overtuigend en resultaatgericht. In samenwerking met hen hebben wij met succes een overeenkomst ontbonden. Daarnaast zijn wij begeleid bij het opstellen van de aandeelhoudersovereenkomst voor een nieuw te starten onderneming tussen ons bedrijf en een partner waar de gezamenlijke belangen en wensen op de juiste wijze zijn vertaald in de overeenkomst. Door goede communicatie is de overeenkomst op effectieve wijze en in korte tijd gerealiseerd.”

Rick Hageman, Serdar Tolenaar en Henk Brussaard

Mama's Maaltijden

Neem contact op met Sabine Jansen

Vestigingen