Michaël Dol - Van Diepen Van der Kroef Advocaten
Michaël Dol
Expert aansprakelijkheidsrecht
Creatieve geest

Michaël Dol

Als advocaat begon Michaël zijn carrière in Leeuwarden. Na ruim vier jaren maakte hij de overstap naar Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Terwijl Michaël zich in het begin van zijn carrière toelegde op het Ondernemingsrecht en ook daarin expertise heeft opgebouwd, is mettertijd het accent meer komen te liggen op het Aansprakelijkheidsrecht. Daaronder begrepen het professionele aansprakelijkheidsrecht (beroepsfouten), waarbij Michaël adviseert en procedeert voor en tegen de klassieke vrije beroepsbeoefenaren zoals de notaris, accountant, advocaat en (bedrijfs)arts maar ook de makelaar en de assurantietussenpersoon. Ook de aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen en curatoren behoort tot het werkgebied van Michaël. Bijzonder aan de professionele aansprakelijkheid is dat veelal ook een tuchtrechtelijke component kleeft in het kader waarvan Michaël ook ruime ervaring heeft opgedaan.

Michaël groeide op in het Noorden. Als echte Noorderling heeft Michaël een nuchtere kijk op zaken. Tegelijkertijd is creativiteit een te noemen eigenschap. Geboren in een muzikaal nest en zelf met een voorliefde voor kunst, cello spelen en een passie voor schilderen, beschikt Michaël over een creatieve geest. Zijn creativiteit komt ook in zijn werkzaamheid als advocaat van pas. Hij komt graag tot de creatieve oplossing.

Functie:
  • Advocaat
  • Partner
Advocaat sinds:
2012
Vestigingen:
Voorbeelden van werkzaamheden:
  • Civiele (schade)procedures voor en tegen (onder meer) advocaten, accountants, (bedrijfs)artsen, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, bestuurders, commissarissen, notarissen, hypotheekadviseurs en ‘investment brokers’;
  • Tuchtprocedures voor colleges als de Raad van Discipline, Kifid, medische tuchtcolleges en NOvB;
  • Massaschadeprocedures (class actions) met inachtneming van de claimcode, de WCAM en WAMCA;
  • Andere onderwerpen zoals wanprestatie, onrechtmatige daad, oplichting, productaansprakelijkheid, risicoaansprakelijkheid, verzekeringskwesties en algemene (polis)voorwaarden.
Talen:
Nederlands, Engels
Direct contact Sluiten

Meer informatie? Neem contact op met Michaël Dol