Amsterdam

Michaël

Dol

Aansprakelijkheidsrecht, Letselschade, Procesrecht

Over Michaël Dol

Vanuit onze vestiging te Amsterdam, geeft Michaël leiding aan de sectie Aansprakelijkheidsrecht van ons kantoor. Binnen dat rechtsgebied gaat het om schade en schadevergoeding in brede zin. Michaël behandelt niet zelden spraakmakende en ‘mediagenieke’ zaken, waarbij zijn praktijk in algemene zin ziet op geschillen met betrekking tot onrechtmatige daad en wanprestatie. Als de zaak in de kern neerkomt op het verkrijgen van schadevergoeding dan wel het verweren tegen een schadevordering, dan is uw zaak bij Michaël in goede handen. De clientèle van Michaël bestaat uit (vermogende) particulieren, ondernemingen en verzekeraars.

In het bijzonder heeft Michaël zich met de jaren toegelegd op letselschadezaken, zaken rondom fraude of oplichting, verzekeringsgeschillen en beroepsfouten. Tegen de achtergrond van een groeiende claimcultuur, adviseert en procedeert Michaël voor en tegen (onder meer) de advocaat, accountant, makelaar, notaris, (financieel) adviseur, bestuurder en curator; in civiele schadeprocedures en in tuchtprocedures. Michaël heeft een achtergrond in het Strafrecht, wat goed van pas komt in fraude- en oplichtingszaken. Michaël heeft bovendien ruime ervaring in het Ondernemingsrecht, wat uiterst welkom is in procedures voor en tegen bestuurders en curatoren.

Michaël groeide op in het Noorden van het land en heeft een nuchtere kijk op zaken. Evenzogoed is Michaël creatief, strategisch, en is hij met zijn vlotte pen overtuigend en doortastend. Een cliënt kan rekenen op onvermoeibare inzet en betrokkenheid, met een eerlijke inschatting omtrent de kansen en heldere afspraken omtrent de tarifering. Michaël is een vechter en komt voor zijn cliënten tot resultaat.

Rechtsgebieden / specialismen

Aansprakelijkheidsrecht
Letselschade
Procesrecht
Functie
advocaat, Partner
Advocaat sinds
2012
Vestigingen
Amsterdam
Talen
nederlands, engels
Rechtsgebieden
Aansprakelijkheidsrecht, Letselschade, Procesrecht

Opleidingen

 • Master Nederlands recht (Rijksuniversiteit Groningen)
 • Master Notarieel recht (Rijksuniversiteit Groningen)

Voorbeelden van werkzaamheden

 • Schadeprocedures (voor en) tegen professionals in verband met beroepsfouten
 • Tuchtprocedures (voor en) tegen professionals in verband met beroepsfouten
 • Onderhandelingen voor (en tegen) slachtoffers in letselschadezaken
 • Deelgeschilprocedures voor (en tegen) slachtoffers in letselschadezaken
 • Verhaalsonderzoek en beslag in fraude- en oplichtingskwesties
 • Schadeprocedures (voor en) tegen fraudeurs en oplichters
 • Onderhandelingen voor (en tegen) verzekerden in verzekeringsgeschillen
 • Kifid-procedures voor (en tegen) verzekerden omtrent verzekeringsdekking

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

 • Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR)

Klantervaringen

Ik verloor meer dan drie ton als gevolg van kwalijk handelen van een handelsbroker gevestigd te Cyprus. Ik was zelf sceptisch over mijn kansen. Echter vier jaren later en tal van (buitenlandse) procedures verder had ik mijn geld (en een beetje meer) wonderwel weer terug. Hulde aan Michaël en zijn bevlogen team.

Anoniem

Ik ben verwezen naar Michaël en heb hem na een plezierige kennismaking ingeschakeld in een vervelende kwestie tegen een notaris(kantoor). Ik heb Michaël leren kennen als een bijzonder kundig en realistisch advocaat met hart voor de zaak. Naast zijn uitgebreide juridische kennis is Michaël een prettig mens in de omgang.

Alexander van Ketwich Verschuur

Neem contact op met Michaël Dol

Vestigingen